Něžná facka – Dvě láhve

Recenze:

Prvním představením dnešního dne byly Dvě láhve od souboru Něžná facka. Směsice poezie a jiných různorodých textů zapříčinila, že divák z představení rozhodně neodcházel se špatnou náladou. Komunikace mezi herečkama byla dobrá, hezky na sebe reagovaly.
Zároveň bylo z jejich přednesu poznat o čem mluví, což ještě víc podtrhlo myšlenku inscenace. Naprosto jednoduchá scénografie, ve které byly využity jen dvě stoličky, jasně ukázala, že méně je někdy více.

Diváci:

„Mě překvapilo, že se mě to takhle dotklo, protože kdyby mi to někdo převyprávěl, tak si nemyslím, že by se mě to dotklo. Ke konci jsem měla husinu. Viděla jsem v tom sama sebe a bylo to super. Moc se mi to líbilo.“

„Mně se líbil nadhled holek, že celou dobu byly nad věcí. A jejich přirozenost.“

„Líbil se mi jejich zpěv a bylo to moc vtipný. Hodně jsem se zasmála a bavilo mě to.“

Rozhovor se souborem:

Jak probíhalo hledání textu?
„Proces byl dlouhý, pracovali jsme na něm asi půlku času, co jsme dělali to představení. Zhruba čtvrt roku, možná déle, jsme jen projížděli knížky, co jsme měli na dramaťáku a nějaké z domova a hledali jsme texty, co se nám líbí a vystihují nás a ty jsme pak lepili na sebe.”

Jak probíhal proces vytváření inscenace?
„No tak v podstatě obojí a zároveň ani jedno, bylo to tak, že jsme zkoumali, jak by ty texty mohly na sebe navazovat a co bychom chtěly, aby byla ta hlavní myšlenka, co se tam nese a různé sekce jsme vyřešili, ale od premiéry jsme to dost překopali a budeme to překopávat dál, takže tohle rozhodně není finální verze.”

Kdo přišel s návrhem dělat tento typ představení?
„S tím jsme přišli sami.”

Diskuse:

  • Přirozený projev
  • Neseděla Cesta
  • Fungování vtipů a parodování písniček
  • Oceňují výběr