Inverze – Měsíc

Recenze:

Druhé představení posledního dne nám zahrál dívčí soubor Inverze s inscenací Měsíc. Oceňuju, že holky se dokázaly před námi otevřít a sdělit nám zákoutí svého soukromého života. Od problémů s kluky, přes nejistoty v životě, po sexuální život. Herečky se od sebe lišily charakterově i pohledem na život. Je čistě na divákovi, s kým se bude chtít ztotožnit, protože každá přidala část sebe do velké skládačky. Možná bych více potřeboval pomoct s myšlenkou představení, a co bych si vlastně měl odnést. Zato se mi líbilo využití prvků, jejichž spojitost by mě v životě nenapadla. Ano, mluvím o kondomu s pivem. Pohybová složka inscenace v kombinaci s hudbou jsem si užil a čekal, co přinese další část. Zamlouvala se mi i práce s looperem, akorát mi je líto, že byl využit pouze jednou. Když holky na začátku mluvily v šifrách, snažil jsem se rozluštit, co se mi snaží sdělit. Až u poslední mi došlo, že se jedná o zašifrované zprávy o životě holek. Na konci mi však šifra byla rozluštěna, za což jsem rád.

Publikum:

,,Mně se to hodně líbilo. Oceňuju, že šly ven, psaly si deník. Nevím, jestli bych něco takového dokázala. A bylo super využití všedních věcí.”

,,Zajímavé prostředí, originální nápad a dobré pohyby.”

,,Ocenila jsem, že šly do hodně osobní výpovědi. Některý znaky pro mě nebyly čitelné. Možná, že bych to potřeboval vidět ještě jednou.”

Diskuse:

  • Využití rekvizit jen chvilku.
  • Chybí postoj k tomu.
  • Skvělá práce s pivem.
  • Zmatenost z množství informací.
  • Proč? Co má být přesný sdělení inscenace?