Žlutý citron – Žvejkačky

Recenze:

Nonsensové představení jsme si druhý den festivalu vychutnali od dívčího souboru Žlutý citrón. Hravá inscenace mě hned od začátku zaujala jednoduchostí scénografie, jež tvořily bílé dřevěné boxy. Oko potěšily i zářivé barvy, které na bílém podkladu vynikaly. Potěšilo mne, že jsem se dočkala skvělého využití všech rekvizit a scénografie. Za zajímavý prvek považuji peříčka, ale i barevný plážový balón. Nonsense je pro mě převážně o souhře herců, tu dle mého herečky zvládly na výbornou. Chtěla bych ocenit také práci s gradací a živou hudbou. Celkově na mne představení zapůsobilo velice dobře a stalo se příjemným osvobozením od vážnějších témat.

Rozhovor se souborem:

Jak dlouho už pracujete jako soubor?

Druhým rokem. Velmi jsme se sblížily.

Co pro vás toto představení znamená?

Chtěly jsme hrát něco, kde se vyhrajeme. Rády spolu trávíme čas a také nás zaujalo divadlo poezie, kterému jsme se chtěly věnovat.

Jak jste se dostaly k nonsense divadlu?

Zalíbila se nám dětská poezie, vybraly jsme básničky, které nás zaujaly. Snažily jsme se ořezat text tak, aby to zapadalo, ale pak to přestalo dávat smysl.

Publikum:

Hrozně se mi líbilo, jak si vyhráli se všema těma aspektama, nástrojema a vším, co používali a rekvizitama. Úžasnej výkon.“

„Bylo to hezký. Mám z toho hezký pocit, příjemně to působilo.“

„Mně se to líbilo, bylo takový barevný a hravý.“

„Bylo to velice dojemné a líbilo se mi, že tam zakomponovali hudbu a ty konfety.“

Diskuse

  • Jednoduchá scénografie, která zaujala
  • Dobrá komunikace mezi herečkami
  • Chvílemi není jasná návaznost
  • Určit kde jsme, aby se divák neztrácel
  • Objevoval se chvílemi falešný akcent