Kabaret Sauvignon – Výběr z hrozných

Něco o souboru: Fungujeme druhým rokem, chceme se věnovat amatérskému divadlu a aktuálním tématům.

Rozhovor se členem souboru

Proč jste se rozhodli zpracovat zrovna tohle téma, co vás k tomu vedlo?

Máme blízko k médiím, buď tím, že tím studujeme, nebo se tím také zabýváme. Média ovlivňují náš život a veřejné mínění, ať chceme nebo ne. S tímto vlivem podle nás nakládají dost zoufalým způsobem, tak jsme se rozhodli, že si dáme média jako téma a nějak se ho pokusíme převést na podium.

Jak jste na tom pracovali?

Je to autorská věc, takže to fungovalo tak, že třeba někdo napsal jednu scénku, my jsme si ji přečetli, nějak ji upravili a zpracovali. Některé části vyšly čistě z improvizací. Snažili jsme se o tvůrčí přístup.

Jak hodláte s představením pracovat do budoucna?

Dnes jsme vlastně poprvé hráli před lidmi, předtím jsme pouze hráli jednu ze scének samostatně. Proto to dnes pro nás vlastně doopravdy bylo takové nanečisto. Určitě se budeme bavit o tom, co fungovalo a co nefungovalo, budeme to dále upravovat a předělávat. Ve výsledku bychom chtěli mít nějaké padesátiminutové nebo kratší představení.

Názory z publika:

„Překvapilo mě vyústění, trošku deus ex machina – čekal jsem ho zajímavější.“

„Mně se to hrozně líbilo i přes ty malé přeblepty. Bylo to opravdu krásný.“

„Je vidět, že je inscenace nedodělaná. Škoda, že tu nebyli všichni herci, protože by to vypadalo daleko kompaktněji. Cením si toho, že si zapamatovali takové množství textu, protože ho bylo mraky.“

vef